ISB-Master Partner S&R wint prestigieuze prijs met Zwembad Dommelslag

11 juni 2012

Zwembad Dommelslag heeft zopas de PPP Award 2012 gewonnen (Public-Private Partnership). Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een project dat uitblinkt op het vlak van publiek-private samenwerking (PPS). Dommelslag opende de deuren in 2003 en was in Vlaanderen het eerste PPS-project in de sport. Volgens de jury van gerenommeerde experten heeft Dommelslag een pioniersrol vervuld en heeft het PPS-systeem er ook duidelijk zijn meerwaarde aangetoond. Getuige daarvan nog de recente investering voor een beduidende uitbreiding. 

Het PPS-project Zwembad Dommelslag is een samenwerking tussen de DV Pelt (de gemeenten Overpelt en Neerpelt) en ISB-Master Partner S&R Group. Het is het eerste Vlaamse openbaar zwembad (en bij uitbreiding het eerste in de hele Benelux) dat onder de vorm van een publiek-private samenwerking (PPS) in haar zuiverste vorm is ontwikkeld. Deze samenwerking tussen de DV Pelt (de gemeenten Overpelt en Neerpelt) en S&R Group is een succesverhaal.

 

Het oorspronkelijke complex kostte 7,5 miljoen euro in 2003. De pas geopende uitbreiding was goed voor opnieuw een investering van 6,7 miljoen euro. Het unieke aan deze uitbreiding is dat de investering volledig gedragen wordt door S&R, dankzij een degelijk businessplan en een positieve balans gedurende de voorbije jaren. De publieke partner betaalt geen eurocent méér aan subsidie dan voor de uitbreiding, maar krijgt er wel een heel pak infrastructuur en aantrekkingskracht bij. De nieuwe uitbreiding bestendigt en versterkt deze successtory, aldus de jury.

Uit het juryrapport: "Er was ruimte voor creativiteit en innovatie aan private zijde, er was grote aandacht voor duurzaamheid. Het zwembad is ook bijzonder kwalitatief en succesvol te zijn en blijkt een duidelijke meerwaarde mee te brengen voor alle betrokken partners, niet het minst de publiek partner. Zo is het zwembad de afgelopen jaren uitgegroeid tot een aantrekkingspool voor elke leeftijdsgroep."

Bekijk het nieuwsfilmpje van TV Limburg

Lees het artikel over de uitbreidingen in Dommelslag, verschenen in het Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer

Created with GIMP

S&R GROUP nv 
Geldenaaksebaan 329 
3001 Leuven
T 016/85.29.36 - F 016/23.41.06 
http://www.sr-group.be
bernard.vanzeebroek@sr-group.be

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender