Is de sportinfrastructuur in je gemeente gezondheidsbevorderend?

21 mei 2013

Werk mee aan een korte en eenvoudige enquête van de KULeuven (FABER) i.s.m. ISB (herinnering).

 

Gezondheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Als gemeentelijke sportdienst speel je daarin een fundamentele rol door de promotie van sport en beweging. Indirect reikt je invloed veel verder: de omgeving waarin gesport wordt, is immers een belangrijk potentieel kanaal voor gezondheidsbevordering in ruime zin.

 

Momenteel zijn er weinig tot geen gegevens over de plaats die gezondheidspromotie toegewezen krijgt in de gemeentelijke sportinfrastructuur. Daarom organiseert de KULeuven in overleg met ISB een onderzoek om deze leemte op te vullen.

 

Help mee een representatief beeld te creëren van de huidige situatie. Vul hier de vragenlijst in met betrekking tot het gemeentelijk zwembad en de gemeentelijke sporthal in je gemeente of stad. Bijna 100 infrastructuren werden reeds in kaart gebracht.

 

Het eindrapport van deze studie zal achteraf ter beschikking zijn, zodat je het ook kan inzetten voor het sport(infrastructuur)beleid in je eigen gemeente. Ook in het ISB-tijdschrift zal het aandacht krijgen.

 

In de infosessie zwempromotie op 11 juni lichten we al een tip van de sluier. om het zwembad te bekijken als een gezonde locatie. Meer info over deze infosessie vind je hier

 

Meer info over het onderzoek: jeroen.meganck@faber.kuleuven.be.

  •  ShareDelen
  • Afdrukken