Bootcamp on water - praktijksessie

'Bootcamp on water' is een originele en aansprekende nieuwe vorm van aquafitness. Deze wordt gegeven op een opblaasbare drijvende mat in het zwembad. De oefeningen die hierop worden uitgevoerd zijn houding en balans bevorderend. Bewegen op de mat zorgt voor extra intensiteit om te werken aan de core stability. Deze High Intensity Interval Training (HIIT) is gebaseerd op kortdurende hoge intensiteit interval oefeningen, afgewisseld met korte pauzes van actief herstel of volledige rust. Je staat, ligt of zit je op een drijvende mat. Doordat je op het water bent, raak je continu uit balans waardoor elke oefening extra uitdagend wordt. Behalve zo’n intensieve work-out, is ook yoga heel geschikt voor de drijvende mat.
De laatste jaren zijn deze HIIT trainingen enorm populair. De reden: je verbrandt tijdens zo’n training in een korte tijd veel vet en kweekt gelijk spierweefsel.
Een Bootcamp on water les duurt gemiddeld 30 min. wegens de hoge intensiteit.

Praktisch: best kan je boven je zwemkledij fitnesskledij dragen of alleszins nauwsluitende kledij, bij voorkeur uit lycra.

Oefeningen op de drijvende mat nemen onbalans waar in het lichaam, veroorzaakt door een eerder blessure leed, slechte houding of een zwakke spier. Door de constante beweging van het wateroppervlak worden paren van spieren aangezet tot gelijk gebruik en wordt elke onbalans in het lichaam onmiddellijk herkend.
Voordelen: Veelzijdige trainingsmogelijkheid voor diverse doelgroepen, voor Yoga tot pittige bootcamp, effectief en uitdagend, progressie in flexibiliteit, stabiliteit en kracht, verschillende spiergroepen moeten tegelijk samenwerken, voordelen van onbalans op het wateroppervlak, versterkt effectief zwakke spieren.

 

--------------------------

"De opleiding beantwoordde zeker en vast aan mijn verwachtingen.

  Het waren 2 top-lesgeefsters" T.De Pauw

 


Wanneer?

  • vrijdag 9 februari 2018

Tijdstip?

Van 14.00 tot 17.15.


Waar?

S&R Meerminnen , Pastoor Steenssensstraat 108 , 9120 Beverendemeerminnen@sr-demeerminnen.be

Prijs?

50 Eur voor ISB-leden

70 Eur voor niet-leden

bij annulatie 7 dagen voor de opleiding 50%; bij no show 100%


Organisatie

ISB vzw
August de Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas
03/780.91.00 - 03/780.91.09
www.isbvzw.be - secretariaat@isbvzw.be
  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender